Goed voorbereid op wereldreis

Blog Goed voorbereid op wereldreis

Staat er een wereldreis op de planning? Dan neem je binnenkort onbetaald verlof op of wellicht heb je je baan opgezegd. Misschien ben je van plan om je huis te verhuren of je hebt besloten om de huur op te zeggen. Je hebt van tevoren waarschijnlijk uitgezocht welke vaccinaties je moet halen, je hebt een goede reisverzekering afgesloten en andere voorbereidingen getroffen. Het vliegticket is geboekt, dus de voorpret kan beginnen. Alle praktische zaken zijn afgehandeld en nu kan je uitkijken naar het grote avontuur. Maar denk nog even goed na over je paklijst. Wat moet er absoluut op staan?

De reis

Ben je een liefhebber van adembenemende bestemmingen en borrelt de drang om te reizen? Dan staat het idee van een wereldreis waarschijnlijk hoog op je wensenlijst of misschien heb je je vliegticket al in huis. Bedenk hoe je route eruit komt te zien en maak een schatting van de kosten voor deze reis. Maak een selectie van landen die je absoluut wilt verkennen. Begin zo vroeg mogelijk met sparen voor dit avontuur. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om vluchten en accommodaties vooraf te boeken omdat ze graag zekerheid hebben over hun verblijfplaatsen. Anderen vinden het juist avontuurlijker om ter plaatse te beslissen waar ze gaan overnachten. Vergeet niet om je in Nederland te laten vaccineren mocht dat nodig zijn. Een geldig paspoort is uiteraard noodzakelijk en de benodigde visa voor je wereldreis kun je in Nederland al regelen.

Je paklijst

Alles staat klaar voor de reis. Je staat voor een van de meest uitdagende taken: je tas of koffer inpakken. Het pakken van je tas voor een wereldreis vergt een andere aanpak dan voor een reguliere vakantie. Start er vroeg mee zodat je tussentijds altijd nog dingen kan wijzigen. Denk goed na over de landen die je gaat bezoeken en het bijbehorende klimaat. Kom je terecht in een tropisch klimaat, dan zorg je dat je vooral zomerkleding bij je hebt. Maar ga je naar een land waar het een stuk kouder is, dan is het verstandig om warme kleding mee te nemen. Ook accessoires zoals bedrukte paraplus zijn verstandig om mee te nemen. Wil je tijdens je reis promotie maken voor het bedrijf waarvoor je werkt? Dan kan je vooraf aan de reis mutsen borduren met bedrijfslogo

Recente berichten