Thuis trainen wanneer je maar wil

Blog Thuis trainen wanneer je maar wil

Het is niet altijd mogelijk om buiten de deur te trainen. Het kan zijn dat je thuis moet zijn voor de kinderen, geen vervoer hebt of dat de sportscholen dicht zijn. Gelukkig zijn er opties genoeg om eenvoudig thuis te trainen. Er zijn namelijk erg veel oefeningen die je gewoon thuis kunt uitvoeren en daar heb je dan niets voor nodig. We hebben een paar tips voor jou en dan kun je als je dat wil vandaag nog aan de slag.

Oefeningen

Een eenvoudige oefening die je gewoon thuis kunt doen is jezelf opdrukken. Je gaat dit bijvoorbeeld doen op de vloer in de woonkamer of in de slaapkamer, ook in de tuin is dat een oefening die je daar uit kunt voeren. Push-ups kun je ook eenvoudig thuis doen. Als je het een keer wat zwaarder wil maken dan kun je ook bepaalde attributen optillen en verplaatsen. Daarbij kun je gewoon denken aan dingen die je thuis voor het pakken hebt, een stoel, een klein krukje, etc. Je hoeft het niet moeilijker te maken, want in huis heb je veel dingen voor handen die je kunt gebruiken om je training net wat zwaarder te maken.

Schema en grenzen   

Als je denkt aan thuis trainen dan is het goed dat je ook kiest voor een vast schema. Let daarbij goed op je grenzen. Als je het nog niet gewend bent, dan begin je sowieso rustiger aan en train je niet iedere dag. Het is goed dat je lichaam ook een dag rust heeft en dus kan herstellen. Bouw het erg rustig op en merk je dat iets te zwaar is, kort de training dan in of doe 5x een oefening in plaats van 10x. Na een tijdje merk je vanzelf wanneer je meer aan kunt tijdens het thuis trainen en dan kun je een stapje verder gaan.

Recente berichten